Emocionet – Energji në lëvizje

10,00 

Emocionet janë reagime që qeniet njerëzore përjetojnë në përgjigje të ngjarjeve ose të situatave. Lloji i emocionit që një person përjeton përcaktohet nga rrethanat që e shkaktojnë emocionin. Për shembull, një person përjeton gëzim kur merr lajme të mira dhe frikë kur kërcënohet. Emocionet kanë një ndikim të fortë në jetën tonë të përditshme. Ne marrim vendime bazuar në faktin nëse jemi të lumtur, të zemëruar, të trishtuar, të mërzitur ose të frustruar. Ne gjithashtu zgjedhim aktivitete dhe pasione bazuar në emocionet që ato nxisin. Të kuptuarit e emocioneve mund të na ndihmojë të lundrojmë në jetë me lehtësi dhe stabilitet më të madh.

Category:
Author: Ekrem Kryeziu

Emocionet janë reagime që qeniet njerëzore përjetojnë në përgjigje të ngjarjeve ose të situatave. Lloji i emocionit që një person përjeton përcaktohet nga rrethanat që e shkaktojnë emocionin. Për shembull, një person përjeton gëzim kur merr lajme të mira dhe frikë kur kërcënohet.

Emocionet kanë një ndikim të fortë në jetën tonë të përditshme. Ne marrim vendime bazuar në faktin nëse jemi të lumtur, të zemëruar, të trishtuar, të mërzitur ose të frustruar. Ne gjithashtu zgjedhim aktivitete dhe pasione bazuar në emocionet që ato nxisin. Të kuptuarit e emocioneve mund të na ndihmojë të lundrojmë në jetë me lehtësi dhe stabilitet më të madh.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Emocionet – Energji në lëvizje”

Your email address will not be published. Required fields are marked *